Bekymringer om fortrolighed over Bitcoin-opgradering Taproot er et ‚ikke-problem‘, siger eksperter

Bitcoin-privatlivseksperter er langt fra imponeret over en for nylig cirkulerende privatlivsrapport i lysbilledshow-stil, der sætter Taproot, en sandsynlig kommende opgradering til Bitcoin, i kryds.

Taproot-opgraderingen vil øge Bitcoins privatliv og skalerbarhed. Årets opgradering er blevet hyldet af Bitcoins mest aktive udviklere, hvor samfundet er blevet opfordret adskillige gange til at teste og undersøge det. Plus, i et hidtil uset træk for store Bitcoin-opgraderinger, signalerer de fleste bitcoin-minearbejdere nu støtte til opgraderingen.

På baggrund af denne baggrund kommer en ny rapport fra blockchain-opdagelsesrejsende Blockchairs hovedudvikler Nikita Zhavoronkov, som har frigivet flere privatlivsorienterede værktøjer. Han hævder, at da Taproot introducerer et nyt „script“ til Bitcoin – som dikterer under hvilke betingelser mønter kan bruges – vil Taproot-mønterne skelnes fra andre bitcoins.

Ved tilmelding modtager du e-mails om CoinDesk-produkter, og du accepterer vores vilkår og betingelser og fortrolighedspolitik.
Læs mere: Bitcoins fremtid: Præcis hvordan en kommende opgradering kan forbedre privatlivets fred og skalering

Zhavoronkov, der har udviklet et ry for sin hyppige kritik af Bitcoin Pro, ser nu ud til at have et mål: at stoppe opgraderingen.

Men Bitcoin-privatlivseksperter er uenige med Zhakoronkovs påstand om, at Taproot ikke er i stand til at snuse.

”Jeg tror, ​​at” forskningen ”stikker, for at sige det direkte,” sagde Bitcoin-privatlivsekspert Chris Belcher, der arbejder med Bitcoin-privatlivsprojekter CoinSwap og JoinMarket). I en e-mail til CoinDesk argumenterede han for, at ironisk nok, hvad Zhavoronkov foreslår – at stoppe Taproot – ville skade Bitcoin-privatlivets fred på lang sigt.

„Det, Nikita beskriver, er et ikke-problem,“ fortalte pseudonym bitcoin-underviser og privatlivsguru 6102 CoinDesk.

Veteran bitcoin-udvikleren Greg Maxwell, der opfandt Taproot, gik så langt som at gå på Reddit og kalde Zhavoronkovs forskning et „angreb“, advarsel: „Vær informeret og lad ikke ondsindede aktører så FUD i et forsøg på at skade Bitcoin-brugere.“

Kritikken
Lad os dykke lidt ind i detaljerne. Taproot aktiverer nye regler, kendt som scripts, til låsning af mønter. Bitcoin har mange typer scripts. Den mest almindelige er bare reglen om, at Bitcoin ikke kan sendes til en anden, medmindre brugeren bruger en privat nøgle til at underskrive den og sende den sammen. Men der er andre, såsom reglen om, at to-af-tre specifikke brugere har brug for at underskrive transaktionen for at flytte mønterne andetsteds.

Bitcoins låst i disse forskellige scripts ser hver især lidt anderledes ud. Husk, at Bitcoins hovedbog er åben for alle at se. Det er muligt for busybodies, nemlig blockchain-analysevirksomheder, at gennemgå Bitcoins transaktionshistorik og videregive det, de finder, til betalende kunder, såsom offentlige organer, som derefter kan bruge disse oplysninger af forskellige årsager til at slå ned på kriminelle.

Kort sagt påpeger Zhavoronkov, at når det nye Taproot-script er tilføjet, vil Taproot-mønter skille sig ud fra andre bitcoins.

Mere specifikt ser han på, hvor bitcoin-transaktioner sendes. Bitcoins opbevares i stykker kaldet Unspent Transaction Outputs (UTXOs). Sig, at Alice har 3 BTC låst i en UTXO, men kun ønsker at sende 1 BTC til Bob. Når hun først har sendt bitcoin til Bob, vil hendes 3 BTC UTXO blive opdelt i to stykker: 1 BTC vil blive sendt til Bob, og 2 BTC vil blive sendt tilbage til Alice i det, der kaldes en „skift adresse.“

Hvis skiftetype for ændringsadresse er den samme som afsendelsesadressen, men forskellig fra modtageradressen, er det let at gætte, hvor afsenderen sendte deres mønter. Zhavoronkov hævder, at dette er en antagelse (kendt som en „heuristisk“ i privacyland lingo), som blockchain-analysevirksomheder kan bruge til at finde ud af (eller i det mindste gætte), hvor midlerne går.

Zhavoronkov hævder, at tilføjelse af endnu et script til Taproot vil øge sandsynligheden for denne privatlivshindring. Og han tror ikke, dette vil være et kortsigtet problem.

Zhavoronkov hævder, at hvis Taproot får 100% vedtagelse, er han enig med andre Bitcoin-udviklere om, at opgraderingen vil være en „netvare“. Men han tror ikke, det kommer til det punkt.

”Taproot bør ikke betragtes som en” fortrolighedsfunktion ”, fordi det ikke er som den afskærmede pool i Zcash eller ringesignaturer i Monero. Fordelene er små og gælder kun for kanttilfælde, ”tilføjede han.

Devs: Bekymringer holder ikke vand
Bitcoin-udviklere hævder, at dette er en bekymring, som mange allerede har overvejet. Det er ikke nye oplysninger.

„Virkeligheden er, at dette allerede er et“ problem „og tilføjelse af en ny type vil sandsynligvis have ubetydelig indvirkning, samtidig med at det medfører andre væsentlige fordele,“ fortalte 6102 CoinDesk. Han tilføjede, at heuristic Zhavoronkov peger på kan let spilles.

Maxwell hævdede (igen på Reddit), at Taproot faktisk var designet specifikt med det problem, Zhavoronkov påpegede.

”Dette er en kendsgerning, der altid blev diskuteret sammen med udviklingen af ​​taproot, og det kørte en række designbeslutninger: f.eks. Ikke at bruge det som flere funktioner og sørge for, at nye udvidelser kan implementeres i blade, hvor de muligvis ikke bliver udsat for “ han sagde.

Belcher tilføjede, at der allerede er mange, mange scripttyper, som hver kan adskilles fra andre, og tilføjelse af en mere vil ikke være meget af et problem, endsige en katastrofal, som Zhavoronkov beskriver det.

„Bitcoin i dag lider allerede under den situation, der er beskrevet i denne PDF, og Taproot forbedrer situationen i balance,“ sagde Belcher.

Taproot: En forbedring af privatlivets fred

Yderligere uenig med Zhavoronkov, kontaktede udviklerne CoinDesk, at de langsigtede fordele ved Taproot opvejer Zhavoronkovs bekymringer.

Fortroligheden ved fortrolighed, som Taproot bringer, skal faktisk være det modsatte af, hvad Zhavoronkov beskriver. Med Taproot vil Bitcoin-brugere være i stand til at bruge forskellige måder at låse deres mønter „uden at kunne skelnes fra hinanden“, som Belcher udtrykte det. For eksempel kan en transaktion, der bruges til at oprette en Lightning-kanal, få det til at ligne en almindelig bitcoin-transaktion.

Belcher indsendte for nylig en tråd på Twitter, der udforskede mere detaljerede måder, hvordan Taproot på lang sigt vil være til gavn for Bitcoin-privatlivets fred.

„Taproot er meget positivt for privatlivets fred, og det skal føjes til Bitcoin, så snart det er sikkert muligt,“ sagde Belcher og tilføjede senere, at „denne blanke og karismatiske, men uærlige, PDF er et forsøg på at reducere privatlivets fred for Bitcoin.“

Bitcoin-udvikler Lloyd Fournier, der tjente et tilskud fra Square Crypto tidligere på året, bemærkede også, at Taproot-transaktioner er billigere (i modsætning til hvad Zhavoronov sagde), så brugerne får et ekstra incitament til at vedtage dem. ”Den enorme individuelle og samfundsmæssige indsats, der gik ind i specifikationen og engineering omkring Taproot, sigter mod at forbedre Bitcoin i de kommende år og årtier. Forfatterens vægt på meget snævre kortsigtede bekymringer ser ud til at være forkert tilpasset den langsigtede blomstring af Bitcoin, ”sagde han.