BTC-prisanalys: Kommer Bitcoins senaste återhämtning efter att ha kraschat $ 2 000?

Bitcoin-priset har äntligen börjat korrigera från sitt paraboliska rally till nya all-time highs. Under den europeiska handelssessionen idag såg vi det första timljuset nära stödet av det baisseartade stigande kilmönstret (gula linjer), runt 09:00 UTC.

Stigande kilar är klassiska baisse vändningsmönster och resulterar vanligtvis i starka korrigeringar

Denna morgons breakout signalerade till resten av marknaden att BTC skulle dyka kraftigt och inom några minuter efter det att det nya ljuset startade föll bitcoin-priset över 980 $. Den starka RSI-avvikelsen i Bitcoin Code diagram (gul linje på RSI) var också en stark indikation på att den tidigare uppåtgående trenden försvagades och att en korrigering snart var på korten.

47 miljarder dollar utplånades under återgångens topp, enligt Coinmarketcap- data , som nådde botten på 21 874 dollar innan de slog tillbaka över 23 000 dollar.

Prisnivåer att titta på på kort sikt

På BTC / USD-diagrammet per timme kan vi se att 200-EMA (röd) gav det starka BTC-stöd som behövs för att trycka tillbaka mot den initiala nedåtgående trenden. Sedan dess har tjurar lyckats skapa en återhämtning precis tillbaka mot 50-EMA (blå), som nu fungerar som ett intradagmotstånd.

Denna punkt överlappar också toppmotståndet i ett viktigt S / R-område (övre gröna fältet), som fram till idag hade hjälpt till att höja Bitcoins pris under gårdagens handelssession. Vi bör nu förvänta oss att BTC kommer att tappa tillbaka från detta område och fortsätta nedåt – såvida det naturligtvis inte kommer betydande köpmoment under den asiatiska handelssessionen senare idag.

Titta nedan kommer vi att titta på följande områden för att ge återhämtningsmöjligheter för hausseartade handlare under resten av denna vecka;

(1) $ 22,700 – 0,236 Fibonacci-nivå och nyckel S / R-nivå.
(2) $ 22 300 – Beställ blockeringsstödzon (andra gröna stapeln uppifrån).
(3) $ 21,950 – 200 EMA-linje (röd).
(4) $ 21,730 – 0,382 Fibonacci-nivå och bottennivå för nästa orderblockstödzon.

Om Bitcoin-tjurar kan bryta sig tillbaka över 50-EMA-linjen på kort sikt är dock den tidigare stigande kilstödnivån och den röda zonen runt $ 24.000-området de största motstånden att övervinna.

Totalt marknadskapital: 660 miljarder dollar.
Marknadskapital i Bitcoin: 430 miljarder dollar.
Bitcoin dominans: 65,3%