Russland gjør det lettere å sette Bitcoin-brukere i fengsel i foreslått skatterett

Et oppdatert utkast til lovforslag er mindre strengt, men fremdeles sier det at russere kan gå i fengsel i tre år hvis de ikke erklærer sine kryptobeholdninger.

Russland har oppdatert sine cryptocurrency-lover – på grunn av å tre i kraft i januar.
Loven er ikke så streng som tidligere utkast, men innbyggere kan fortsatt havne i fengsel for ikke å ha erklært deres kryptobeholdning.
Russland har lenge vært streng på de som arbeider med kryptovalutaer.

Russland kan myke opp de tøffe kryptolovene sine – men russiske borgere kan fortsatt gå i fengsel for ikke å overholde reglene, ifølge lokale rapporter.

Innbyggere kan snart bli fengslet i opptil tre år hvis de ikke klarer å erklære skattemyndighetene om deres kryptobeholdning på 45 millioner rubler ($ 583,650) eller mer, rapporterte det russiske nyhetsutvalget RBC Group i dag.

Et tidligere utkast til lovforslag la opprinnelig beløpet mye lavere – 100.000 rubler (omtrent 1300 dollar) – for noen alvorlig potensiell fengselsopphold, ifølge tidligere rapporter.

Russland til pilot digital valuta innen utgangen av 2021: sentralbanken

Lederen for Russlands sentralbank sa i dag at en digital versjon av nasjonal valuta, rubelen, kan være klar for en pilotlansering i slutten av neste år.

Men den oppdaterte lovforslaget er fortsatt streng: Russiske innbyggere kan møte store problemer, inkludert seks måneders fengsel, hvis de ikke klarer å erklære kryptobeholdninger verdt 15 millioner rubler ($ 195.000), heter det i rapporten.

Tvangsarbeid er også en potensiell straff for de som ikke overholder, la RBC Group til – og store bøter vil bli utdelt til de som ikke erklærer mindre mengder krypto de har.

Russlands finansdepartement kunngjorde i går at den oppdaterte lovforslaget ble utarbeidet i et forsøk på å bekjempe hvitvasking av penger. „Overholdelse av disse anbefalingene vil redusere antall transaksjoner knyttet til hvitvasking av penger,“ heter det i lovforslaget.

Den nye loven skulle komme på plass i januar 2021.

Topp 5 kryptonyheter og funksjoner i innboksen din hver dag.
Få Daily Digest på det beste av Decrypt. Nyheter, originale funksjoner og mer.

Russland har lenge gitt desentraliserte kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum en vanskelig tid. Et lovforslag tidligere i år erklærte til slutt at borgere lovlig kunne ha krypto – men ikke lovlig bruke det på noe.

Landet er imidlertid stadig mer begeistret for sentraliserte, statlige digitale eiendeler. For to uker siden sa sjefen for Russlands sentralbank at en pilotversjon av en digital rubel kunne være klar til neste år.